Kesäleiri 2016

Tämän vuoden kesäleiri järjestetään Kiteellä Keski-Karjalassa.

Ajankohta on heinäkuun viimeinen viikko: 25.7 - 31.7.2016.

Kiteellä ja sen lähialueilla on kirkkaita järviä, lampia ja kaivoksia.
Sukelluskohteita on paljon, sopivaa aloittelijasta tekniikkasukeltajaan. Koko perheet tervetulleita.

Majoitus järjestyy Pajarinhovissa joka on vähän kuin monitoimikeskus (pajarinhovi.fi/fi/etusivu). Alueella sijaitsee tasokkaita mökkejä ja on myös mahdollista majoittua matkailuautossa mökkien välittömässä läheisyydessä (auto/mökki). Telttamajoitus ei ole mahdollista mökkikylässä.
Pääpaino leirillä on sukeltamisessa ja niitä tehdään porukan innokkuuden mukaan 2-3 päivässä. Sukelluspäiviä tulee käytännössä viisi, jollei sitten esimerkiksi paluumatkalla jollakin ole kiinnostusta käydä Imatran kohteilla sukeltamassa.
Pajarinhovin lähimmät sukelluskohteet ovat muutaman kilometrin päässä. Osa kohteista sijaitsee Punkaharjun ja Joensuun alueella. Kaikki kohteet ovat rantakohteita ja näin aikaa ei mene veneellä säätämiseen.
Siirtymiset Kirkkonummelta Kiteelle (n. 410 km) hoidetaan omilla autoilla esimerkiksi kimppakyydein. Samaten kun siirrytään majoituksesta sukelluspaikoille. Sukellukset tehdään omilla sukelluslaitteilla ja liikkeelle lähdetään säiliöt täynnä. Pullojen välitankkaukset tehdään seuran retkikompressorilla.

Sukellusviikon runko voisi olla vaikka seuraavanlainen (viisi päivää).
- Valkiajärvi, Kitee
(Erittäin kirkas kohde, kaksi eri rantaa, haukia, ahvenparvia, puunrunkoja, pari venettä max 32 m, erittäin kuvauksellinen kohde).
- Tuunaansalmi, Punkaharju
- Nobelinniemen proomut, Punkaharju
(TS sukellus kanjonissa, jossa pystysuora kallioseinä, max 23 m. Proomuilla vettä n. 8 m, proomujen sisään pääsee sukeltamaan. Voidaan tehdä kaksi sukellusta jommassa kummassa kohteessa).
- Hammaslahden kaivos, Joensuu
- Iso Polvijärvi, Liperi
- Leinosenlampi, Liperi
(HL yleensä heinäkuussa kirkas, vettä löytyy 45 m avopuolelta. IP kirkas järvi Joensuun lentokentän lähellä, max 43 m, kesällä rapuja ja hieno penkka. Leinonen on perinteisempi lampi, jossa 27 m vettä, näkyvyys parhaimmillaan matalalla).
- Paakkilan avolouhos, Tuusniemi
(Avolouhoksia kaksi, jotka yhteydessä toisiinsa yhdystunnelilla. Jos ei ole luolakoulutusta, niin voi sukeltaa avovedessä aina 30 m:iin asti. Kaukaisin kohde ja järkevintä tehdä kaksi sukellusta samana päivänä, väliajat voi laavulla paistaa makkaroita).
- Valkiajärvi, Kitee
- Syrjäsalmi, Kitee
(Fiilisten mukaan Valkiassa. Syrjäsalmi on joenuoma, joka sijaitsee lähinnä Pajarinhovia näistä kohteista. Kohteessa on kaksi samansuuntaista siltaa, joissa massiiviset siltojen arkut. Siltojen välissä n. 8 m, järvelle päin mentäessä aina 20 m vettä).
Mahdollisuus on tehdä myös yösukelluksia lähikohteissa vaikka rapuja käydä kuvaamassa.

Kustannukset:
Olemme neuvotelleet kiinteän hinnan mökkimajoitukselle.
Mökkimajoitus 30,-/yö (6 hengen mökki, saunalla ja keittiöllä, sisältää myös ilmatäytöt/päivä)
Perheillä mahdollisuus varata oma mökki Pajarinhovin kautta.

(matkailuautopaikka 20 e/vrk mökin vieressä, sähköt kuuluu hintaan. Ilmatäytöt 5,-/sukelluspäivä.)

Ilmoittautumiset sähköpostitse:
Nimi, sukeltajaluokka, öiden lukumäärä mökissä, mistä mihin päivään, matkailuautomajoitus.

Etukäteisilmoittautumiset 31.03 mennessä ja sitovat ilmoittautumiset 15.04 mennessä sekä varausmaksu 70 e Calypson tilille.

Lisätietoja kerron tarvittaessa.

Tervetuloa leirille!