Viron sukellusreissu (suomalainen sukelluskoulu)

Kirjoittanut Harri Väkevä on .

Tervetuloa mukaan Saarenmaan ja Hiidenmaan parhaille hylky- ja hylje kohteille 30.6.-5.7.2019!

 
Tukialuksena matkan aikana toimii sukelluskäyttöön muunnettu merentutkimusalus M/S Orbiit, joka monelle sukeltajalle onkin tullut tutuksi. Matka alkaa Helsingin Kalasatamasta 30.6. klo 17 ja päättyy samaan paikkaan 5.7. klo 16. 
 
Perjantaina teemme yhden sukelluksen Helsingin edustalla ja yön ylitse matkaamme Viron puolelle. Sukellamme neljän päivän ajan Hiidenmaan ja Saarenmaan parhailla hylkykohteilla. Käymme myös tervehtimässä uteliaita hylkeitä, joita suurella todennäköisyydellä näkee myös veden alla. 
 
Mukaamme tulee paikallinen opas Virolaisesta Barrakuudasta, jotta pääsemme myös merimuseon suojeluksessa oleville kohteille sekä sekä saamme kohteisiin kunnolliset briiffaukset. Kohteina mainittakoon mm. Viron Thistlegormiksi kutsuttu rahtialus E-RUSS, Akula luokan neuvostoaikainen sukellusvene ja Brittiläinen miinanraivaaja HMS Myrtle. 
 
Sukellukset sekä majoitus tapahtuvat aluksella. Matkan hinta on 720€/hlö ja se sisältää sukellukset, paineilmatäytöt, majoituksen, ruuat (aamiainen, lounas ja päivällinen) sekä divemasterin että suomalainen matkanjohtajan palvelut. Nitrox (max EAN36) on saatavilla lisämaksusta. 
 
Mukaan tarvitset omat sukellusvarusteet (kuivapuku on suositeltava), voimassa olevan sukellusvakuutuksen sekä omat petivaatteet tai makuupussin ja tyynyn. 
 
Suositeltava sukellusluokitus on P2/AOWD. Sukellussyvyydet ovat 18 - 34m. 
 
Lisätiedot ja ilmoittautumiset 16.6. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla: Pete / 0400 730 388. 
 
Tervetuloa mukaan!