Sukellusseura Calypso ry

Sukellusseura CalypsoSukellusseura Calypso järjestää sukelluskursseja, intro-sukelluksia, leirejä, kuutti- ja norppatoimintaa lapsille ja nuorille sekä kouluttaa sukelluskouluttajia.

Sukellusseura Calypso ry on perustettu maaliskuussa  1972 silloisten merivoimien sukelluskouluttajien toimesta Porkkalan Meripelastusyhdistyksen"sammakkomiesjaokseksi" ja myöhemmin  vuonna 1987 se järjestäytyi itsenäiseksi urheilusukellusseuraksi, joka tekee yhteistyötä mm. Lohjan urheilusukeltajien ja valtakunnallisen Sukeltajaliiton kanssa.

Vuosien varrella seura on järjestänyt lukuisia laitesukelluksen perus- ja jatkokursseja. Vuonna 1988 aloitettu NORPPA-koulu on urheilusukeltajien toimintaa ja se on tarkoitettu lapsille.

Laitesukelluskoulutukset järjestetään Kirkkonummen ja Upinniemen uimahalleissa.

Seuran jäseniä on toiminut asiantuntija- sekä luottamusjäseninä valtakunnallisella tasolla Sukeltajaliiton johtokunnassa ja eri valiokunnissa. Calypso on vuosittain aktiivisesti hankkinut sukellusluvat Puolustusvoimilta ja Merimuseolta merkittävimpiin hylkykohteisiin Uudenmaan lähimerialueelta.