Nuorisotoiminta

Kuutit

Nuorisotoiminnallamme on jo pitkä historia, se sai alkunsa kun NORPPA-koulu perustettiin vuonna 1988

KUUTIT
Kuuttitoiminta on perhesukellustoimintaa 3-6 –vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen.
Toiminnassa tutustutaan vesiturvallisuuteen koulutettujen kuuttiohjaajien johdolla. Tavoitteena on, että lapsi saa vedestä itselleen mukavan ja turvallisen kaverin. Näin lapsi tuntee ja tietää mitä voi tehdä vedessä. Toiminta rakentuu leikin ja seikkailun maailmaan, jossa tutustutaan perus-sukellusvälineisiin (maski, snorkkeli ja räpylät) sekä opitaan sukeltamista ja uintia. Kuuttitoiminta mahdollistaa perheen yhteisen harrastamisen vesielementin parissa.
Lisätietoa tästä >

NORPAT
Norppatoiminnassa harjoitellaan uinnin ohella perusvälineiden käyttöä sekä snorkkelisukellusta eri muodoissa. Snorkkelisukellusharjoitukset harjoitellaan leikin ohella sukelluksessa tarvittavia tekniikoita, kuten paineen tasaaminen, maskin tyhjentäminen, perusvälineiden pukeminen pinnalla ja pohjassa ja pelastautuminen. Keväällä nuorisonorpille järjestetään mahdollisuus suorittaa norppien taitorata ja hyväksytysti radan suorittaneet saavat Sukeltajaliiton Norppasukeltaja-snorkkelisukeltajakortin.
Lisätietoa tästä >

Norpat
Vuosittain pyritään järjestämään norppaleiri, jossa kauden aikana opittuja asioita pääsee kokeilemaan luonnon olosuhteissa mukavan yhdessäolon merkeissä.

Norppatoiminta on jaettu kahteen eri ryhmään:
Pikkunorpat ovat 7-10 vuotiaita lapsia, jotka ohjaajan opastuksella ja erilaisten vesipelien ja leikkien ohessa harjoittelevat uintia ja perusvälineiden käyttöä. Tarkoitus on, että norpat kehittyvät taidollisesti ja saavat omalle kehitystasolleen soveltuvia haasteita ja oppivat tuntemaan eri vesiurheilulajeja. Osallistujille uimataito on välttämätön. Pikkunorpat ovat altaassa pääsääntöisesti ohjaajan kanssa mutta tarvittaessa voi vanhempi olla lähistöllä.

Nuorisonorpat ovat 10-15 vuotiaita lapsia ja nuoria. Nuorisonorppiin siirtyminen edellyttää hyvää uimataitoa sekä perusvälineiden hallintaa. Tavoitteena on kehittää taitoja ja syventää snorkkelisukelluksen lajituntemusta. Nuorisonorppa- harjoituksissa tutustutaan eri vesiurheilulajeihin ja niissä vaadittaviin taitoihin. Kauden ohjelma sisältää eri teemoja joissa tutustutaan sukelluksen eri lajeihin esim. sukelluskalastukseen, suunnistukseen, ym. joiden ohjaajina toimivat kokeneet asiantuntijat. Kauden lopussa nuorisonorpille pyritään järjestämään mahdollisuus introsukellukseen sukelluslaitteilla.
Kuutti- ja norpparyhmät harjoittelevat sunnuntaisin Kirkkonummen uimahallilla klo 19.00-20.00.
Kausi sisältää n.10 ohjattua harjoituskertaa niin syksyllä ja keväällä (Riippuen kalenterivuoden juhlapyhistä sekä uimahallivuoroista.)

Lukukauden 2017-2018 norppatoiminta starttaa sunnuntaina 10.9 Kirkkonummen uimahallilla.
Norppatoiminnan aikataulu.

Calypso ry:n nuorisojäsenmaksu (7-15 vuotiaat) 55,50€/vuosi. Jäsenmaksua ei peritä alle seitsemän vuotiailta.

Kurssimaksut:
Nuorisonorpat: 30€/kausi.
 - Molemmat kaudet (kevät- ja syyskausi) pitävät sisällään 10 ohjattua uintikertaa.
 - Kurssimaksu sisältää Sukeltajaliiton norpan taitorata- kortituksen.
Pikkunorpat: 25€/kausi.
Kuutit: 40€/kausi.

Tämän lisäksi on jokaisen uimarin maksettava normaali uimahallimaksu.
Koska lipunmyynti ei ole vuoromme aikana auki, on helpointa hankkia etukäteen uimahallin sarjakortti.
Katso hinnat ja aukioloajat www.kirkkonummi.fi/uimahalli

Seuraa meitä:  (Facebook)

Ilmoittautumalla toimintaan sitoudut myös yhteisiin pelisääntöihimme jotka näet tästä

Kuutti- ja norppatoiminnan ohjaajat ovat ensiaputaitoisia kouluttajia.