Nuorisotoiminta

Syksyn 2018 norppa toiminta starttaa su 16.9.2018 klo. 19.00 Kirkkonummen uimahallilla. Muistattehan että jokaisella tulee olla oma sarjakortti uimahallille.
Norpparyhmissä jo mukana olleiden ei tarvitse ilmoittautua uudestaan ja uudet tulokkaat voivat ilmoittautua alla olevasta linkistä sopivaan ryhmään. Ensimmäisellä kerralla siirrämme edellisen kauden tarvittaessa uusiin ryhmiin.

Nuorisotoiminnallamme on jo pitkä historia, se sai alkunsa, kun NORPPA-koulu perustettiin vuonna 1988

KUUTIT
Kuuttitoiminta on perhesukellustoimintaa 3-6 –vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen.
Toiminnassa tutustutaan vesiturvallisuuteen koulutettujen kuuttiohjaajien johdolla. Tavoitteena on, että lapsi saa vedestä itselleen mukavan ja turvallisen kaverin. Näin lapsi tuntee ja tietää mitä voi tehdä vedessä. Toiminta rakentuu leikin ja seikkailun maailmaan, jossa tutustutaan perus-sukellusvälineisiin (maski, snorkkeli ja räpylät) sekä opitaan sukeltamista ja uintia. Kuuttitoiminta mahdollistaa perheen yhteisen harrastamisen vesielementin parissa.
Lisätietoa tästä >

NORPAT
Norppatoiminnassa harjoitellaan uinnin ohella perusvälineiden käyttöä sekä snorkkelisukellusta eri muodoissa. Snorkkelisukellusharjoituksissa harjoitellaan leikin ohella sukelluksessa tarvittavia tekniikoita, kuten paineen tasaaminen, maskin tyhjentäminen, perusvälineiden pukeminen pinnalla ja pohjassa ja pelastautuminen. Keväällä nuorisonorpille järjestetään mahdollisuus suorittaa norppien taitorata ja hyväksytysti radan suorittaneet saavat Sukeltajaliiton Norppasukeltaja-snorkkelisukeltajakortin.
Lisätietoa tästä >

NorpatVuosittain pyritään järjestämään norppaleiri, jossa kauden aikana opittuja asioita pääsee kokeilemaan luonnon olosuhteissa mukavan yhdessäolon merkeissä.

Norppatoiminta on jaettu kolmeen eri ryhmään:

Pikkunorpat ovat 7-9 vuotiaita lapsia, jotka ohjaajan opastuksella ja erilaisten vesipelien ja leikkien ohessa harjoittelevat uintia ja perusvälineiden käyttöä. Pikkunorpat suorittavat norpantaitoradan. Osallistujille uimataito on välttämätön. Pikkunorpat ovat altaassa pääsääntöisesti ohjaajan kanssa mutta tarvittaessa voi vanhempi olla lähistöllä.

Norpat ovat 9-12 lapsia. Tarkoitus on, että norpat kehittyvät taidollisesti ja saavat omalle kehitystasolleen soveltuvia haasteita ja oppivat tuntemaan eri vesiurheilulajeja. Kauden ohjelma sisältää eri teemoja, joissa tutustutaan sukelluksen eri lajeihin. Ohjaajina toimivat lajin hyvin tuntevat kokeneet asiantuntijat. Kauden lopussa norpille pyritään järjestämään mahdollisuus introsukellukseen sukelluslaitteilla.

Junior Seals ovat 12-15 vuotiaita lapsia ja nuoria. Nuorisonorppiin siirtyminen edellyttää hyvää uimataitoa sekä perusvälineiden hallintaa. Tavoitteena on kehittää taitoja ja syventää snorkkelisukelluksen lajituntemusta. Junior Seals -harjoituksissa tutustutaan eri vesiurheilulajeihin ja niissä vaadittaviin taitoihin. Kauden ohjelma sisältää eri teemoja, joissa tutustutaan sukelluksen eri lajeihin esim. sukelluskalastukseen, suunnistukseen, ym. joiden ohjaajina toimivat kokeneet asiantuntijat. Kauden lopussa Junior Sealseille pyritään järjestämään mahdollisuus introsukellukseen sukelluslaitteilla.

Kuutti- ja norpparyhmät harjoittelevat sunnuntaisin Kirkkonummen uimahallilla klo 19.00-20.00.
Kausi sisältää n.10 ohjattua harjoituskertaa niin syksyllä ja keväällä (Riippuen kalenterivuoden juhlapyhistä sekä uimahallivuoroista.)

Lukukauden 2018-2019 norppatoiminta starttaa sunnuntaina 16.9 Kirkkonummen uimahallilla.
Norppatoiminnan aikataulu.

Calypso ry:n nuorisojäsenmaksu (7-15 vuotiaat) 55,50€/vuosi. Jäsenmaksua ei peritä alle seitsemän vuotiailta.

Kurssimaksut:
Junior seals: 30€/kausi.
 - Molemmat kaudet (kevät- ja syyskausi) pitävät sisällään 10 ohjattua uintikertaa.
 - Kurssimaksu sisältää Sukeltajaliiton norpan taitorata- kortituksen.
Norpat: 25€/kausi.
Kuutit: 40€/kausi.

Tämän lisäksi on jokaisen uimarin maksettava normaali uimahallimaksu.
Koska lipunmyynti ei ole vuoromme aikana auki, on helpointa hankkia etukäteen uimahallin sarjakortti.
Katso hinnat ja aukioloajat www.kirkkonummi.fi/uimahalli

Seuraa meitä:  (Facebook)

Ilmoittautumalla toimintaan sitoudut myös yhteisiin pelisääntöihimme jotka näet tästä

Kuutti- ja norppatoiminnan ohjaajat ovat ensiaputaitoisia kouluttajia.